Dag van de Code in teken van Passende Zorg

Sinds enkele jaren heeft de geneesmiddelensector een gedragscode. In deze code is vastgelegd waar de samenleving de sector op mag aanspreken. Een onafhankelijk Adviescollege ziet toe op de naleving. Jaarlijks reflecteren de leden van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen hoe zij het afgelopen jaar vormgegeven hebben aan hun maatschappelijk handelen. Op de Dag van de Code staat één aspect uit de code centraal. Vorig jaar was dat duurzaamheid, dit jaar is dat Passende Zorg.

Op 4 juli modereer ik de bijeenkomst ter gelegenheid van de Dag van de Code. We zijn te gast bij Astellas in Leiden. Op deze middag worden zes best practices gepresenteerd: maatschappelijke initiatieven door geneesmiddelenbedrijven in samenwerking met zorgpartners die bijdragen aan passende zorg. Passende zorg is hét sleutelwoord in het Integraal Zorgakkoord (IZA) dat gesloten is om ervoor te zorgen dat zorg ook in de toekomst nog betaalbaar, beschikbaar en toegankelijk is. Ook geneesmiddelenbedrijven dragen daaraan bij.

Doen zij op dat punt de goede dingen en doen zij de dingen goed? Die vraag staat centraal in de discussie van het panel met het publiek. Hugo Hurts, voorzitter van het Adviescollege, sluit af met een samenvatting en reflectie. Publiek-private samenwerking is cruciaal bij het realiseren van de doelstellingen in het IZA. Vertrouwen tussen samenwerkingspartners is essentieel. De Code kan daaraan bijdragen.

Meer informatie: Dag van de Code 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2006 - 2024 Cumar | Disclaimer