Charity golf

Zo’n tien, twaalf jaar geleden begon ik met golfen. De aanleiding was vooral dat ik wilde weten wat de sport inhield om een charity event te kunnen organiseren, maar al snel raakte ik gegrepen door het spel.

In die tijd was ik hoofd Communicatie bij een groot ziekenhuis. Ik zag dat er veel fundraising events werden georganiseerd op de golfbaan voor goede doelen in de zorg. Dat zouden we met de Vriendenstichting van ons ziekenhuis ook kunnen doen! Mijn oog viel op een advertentie in de Volkskrant: in één week je GVB in Goes. Die zomer werd Zeeland onze vakantiebestemming. We kregen zo ongeveer privé les van een heel sympathieke pro. Omdat het regelmatig regende, werden de lessen uitgesmeerd over tweeënhalve week. Op de zonnige momenten lagen we op het strand de golfregels te leren. Ingewikkeld, maar leuk. Gelukkig slaagden we allebei en toen konden we gaan golfen!

Maatjes

Maar net als bij je rijbewijs begint het eigenlijk pas nádat je je golfvaardigheidsbewijs hebt gehaald. Je moet het in de praktijk leren. Les blijven nemen en veel doen. Andere golfers leren kennen met wie je kunt afspreken. Zo ben ik een aantal keren naar het jaarlijkse Zakengolfster-toernooi gegaan, waar ik een groep vriendinnen aan heb overgehouden met wie ik nog steeds golf. En ik doe regelmatig mee aan andere events waarop ik interessante mensen ontmoet en geniet van het sportief bezig zijn in de natuur. Inmiddels heb ik tal van leuke herinneringen aan inspirerende golf events en die ervaring gun ik iedereen.

Diversiteit

Nu ik sinds ruim een jaar voorzitter ben van een golfvereniging organiseer ik zelf een charity event voor ondernemers. Op 30 september organiseren we het eerste MediaCity Golf Open. De opbrengst is voor Common Frames, een organisatie die jonge nieuwkomers begeleidt naar een baan in media. In alle opzichten een win-win situatie. Zij krijgen een baan waar hun hart ligt en het medialandschap wordt er diverser van. Op 30 september komen ze foto’s en video’s maken én maken ze kennis met golf.

Mediastad

Hilversum is Mediastad. Onze baan ligt op een steenworp afstand van het Mediapark en iedere ondernemer heeft wel iets met media.Ik hoop dat iedereen in mijn netwerk die kan golfen van de partij is. En als je nog niet kunt golfen, meedoet aan een clinic. Twee leuke pro’s brengen je de eerste beginselen bij en daarna ga je een klein toernooitje spelen. Ik sloeg tijdens mijn eerste les in Zeeland een birdie. Een lucky shot. Het duurde jaren voordat het weer zover was, maar gaf wel een kick en de drive om het opnieuw te doen.

Schrijf je dus snel in voor de MediaCity Golf Open op 30 september in Hilversum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2006 - 2024 Cumar | Disclaimer