Midden in de samenleving

‘s-Hertogenbosch grossiert in prijzen, waarbij de titel ‘meest gastvrije stad’ er wel in het bijzonder uitspringt. Winkelstad, cultuurstad, hoofdstad van de smaak. De stad sleept de ene na de andere titel binnen. Om de stad nog meer te profileren, is een bijzonder initiatief gestart. Een divers gezelschap is gevraagd als amBOSCHadeur op te treden om de verschillende prachtige kanten van de stad nog beter te belichten. Op 7 november kwamen de amBOSCHadeurs bijeen om de lancering van het digitale platform www.sh-online mee te maken.

Wat een fantastische mensen wonen er in Den Bosch en wat kunnen die samen toch veel. AmBOSCHadeur Ton Rombouts interviewde een aantal van hen. Petra Janssen van Studio Boot bijvoorbeeld, Bernadette Woerdman van de Kring Vrienden, broer en zus Wim en Sarah van de Vintage Room uit de Snellestraat. Ik was heel trots daar als vertegenwoordiger van het Jeroen Bosch Ziekenhuis bij te mogen horen. Gastheer was Wim van der Steen, algemeen directeur van hotel Mövenpick. Hij lanceerde wel een heel bijzonder initiatief: een design bed & breakfast naast het hotel. Daar is door Piet Hein Eek een ruwhouten strandpaviljoen gebouwd, waarin kan worden overnacht. De komende tijd komen er in de stad nog negen van zulke bijzondere overnachtingsmogelijkheden bij.

Stadschroniqueur Eric Alink mocht er afgelopen dinsdag een – koude -nacht doorbrengen en schreef daarover een prachtig verhaal. Alink kan niet alleen prachtig schrijven vol met fraaie woordspelingen – van bidplaats tot badplaats – ; hij kan ook fantastisch voorlezen. Hij hield het hele gezelschap in de ban met zijn nachtelijke ervaringen, waarin hij het ruisen van de A2 ervoer als het ruisen van de zee. Kortom, een stad vol met bijzondere mensen waar bijzondere dingen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2006 - 2024 Cumar | Disclaimer