Elke dag Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober 2014 vinden ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid vele activiteiten plaats. MVO Nederland organiseert die dag samen met Interface de jaarlijkse Ray Anderson-lezing. Pioniers op het gebied van duurzaamheid geven in deze lezing hun visie op de toekomst. Keynote speakers dit jaar zijn Tex Gunning, bestuursvoorzitter van TNT Express en Peter Molengraaf, topman van Alliander. “Het bedrijfsleven moet verantwoordelijkheid nemen voor een nieuwe, duurzame economie”, aldus Gunning. “De transitie naar een nieuwe, duurzame samenleving kan alleen op gang komen als bedrijven bereid zijn om fossiele, lineaire technologie uit te faseren en te investeren in circulaire, hernieuwbare technologie.”

Zelf doen
Dat veel bedrijven nog niet zo ver zijn, blijkt uit de reacties op de Eerste Nationale Energieverkenning die dinsdag 7 oktober officieel wordt gepresenteerd. In de verkenning staat dat Nederland bij lange na niet de doelstellingen voor 2020 haalt, zoals die in het Energieakkoord zijn vastgelegd. Het percentage hernieuwbare energie blijft eveneens achter bij wat is afgesproken. De kwakkelende economie weerhoudt bedrijven ervan te investeren in nieuwe, zuiniger installaties, aldus verschillende reacties. De overheid zou het investeringsklimaat moeten verbeteren en financieringsarrangementen moeten faciliteren. Hoe krijgen we bedrijven zover dat ze zelf verantwoordelijkheid nemen? Die vraag zal Tex Gunning opwerpen in zijn betoog.

Vooruitkijken
Netwerkbedrijf Alliander voorzag al een aantal jaren geleden grote veranderingen in het energielandschap. Energie wordt steeds meer centraal én lokaal geproduceerd, waarbij nieuwe energievormen, toepassingen en dienstverlening ontstaan. Het bedrijf gaat proactief mee in deze veranderingen door deze ontwikkelingen maximaal te faciliteren. Systematisch bereidt Peter Molengraaf, bestuursvoorzitter van Alliander, zijn netwerkbedrijf op de toekomst voor. Daarbij is hij voortdurend in gesprek met al zijn stakeholders: klanten, overheden, leveranciers, medewerkers….

Bij Alliander is het elke dag Dag van de Duurzaamheid. Niet voor niets is het bedrijf genomineerd voor de MVO Nederland Award en is MVO-manager Koen Eisingh genomineerd als MVO-manager van het jaar.

De Ray Andersonlezing wordt gehouden van 12.30 – 17.30 bij Interface, in The Awarehouse, Industrieweg 15, Scherpenzeel. Celia Noordegraaf is dagvoorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2006 - 2024 Cumar | Disclaimer