Digitalisering heeft grote impact op strategische communicatie

digitaleoverheid.nl

Coronamaatregelen hebben de omslag naar digitale communicatie enorm versneld. Fysieke bijeenkomsten kunnen al bijna een jaar niet meer plaatsvinden. Maar al snel ontdekten we gelukkig de digitale mogelijkheden van Zoom, Teams en Webinargeek, waardoor toch bijzondere ontmoetingen kunnen worden georganiseerd. Ook het Centrum voor Strategische Communicatie van Logeion heeft de omslag met succes gemaakt: bij een online Onder-Professoren-meeting over humor in communicatie werd zelfs digitaal gelachen.

Op 14 januari a.s. ging de Onder-Professoren-meeting over de communicatie tussen mens en machine. In communicatie wordt steeds meer gebruik gemaakt van chatbots en artificiële gespreksagenten. Hoe ervaren gebruikers dat, onderzocht Margot van der Goot. En hoe laat je die communicatie door virtuele agenten natuurlijk klinken, vraagt Tibor Bosse zich af. Lees meer over wat AI betekent voor communicatie in het verslag dat ik schreef op de website van Logeion. 

Het komend jaar zullen dit soort thema’s in bijeenkomsten en interviews meer aan de orde komen. Zo sprak ik Alexander van Deursen van de Universiteit Twente over digitale ongelijkheid. De toenemende digitalisering maakt dat sommige groepen mensen niet meer mee kunnen komen. Een beleid gericht op digitale inclusie is nodig. De pandemie versterkt de digitale ongelijkheid,bleek uit onderzoek. Digitalisering biedt veel kansen,  maar het is belangrijk om iedereen mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2006 - 2024 Cumar | Disclaimer